duminică, 18 ianuarie 2009

Amurg


"Bucurestiul are cele mai toxice amurguri in toate anotimpurile. E greu sa ramai singur, sa nu te indragostesti, sa nu-ti cauti pereche intr-un astfel de oras, in care soarele se stinge cu melancolie"

M. Eliade

7 comentarii:

unspoken spunea...

probabil ca pe vremea lui eliade erau valabile spusele acestuia. acum cu greu poti zari amurgul din cauza muntilor de beton ce se inalta tot mai des.
consider ca atata vreme cat vei cauta,nu vei gasi. de ce sa cauti cand e mult mai frumos imprevizibilul?

Vineri spunea...

amurgul cred ca e prezent in fiecare. in cei care il simt si cei care stiu ca este acolo indiferent de cate obstacole se afla in fatza spre a-l zari.

Daca vei cauta vei descoperi pe parcurs amanunte care vor compensa o cautare in van. si chiarr daca acea cautare nu va avea in final fericita gasire a lucrului cautat cu siguranta cautarea nu va fi in zadar. Caci experienta cautarii inlocuieste orice succes... succes care poate dura toata viata... sau doar un minut.

unspoken spunea...

foarte adevarat. frumusetea unui amurg este in noi,cei care-l simtim,indiferent de obstacole. dar uneori acel amurg nu se mai simt cu aceeasi intensitate. de aceea o regasire a lui pe cer ar reaprinde acel sentiment.

chiar crezi ca amanuntele unei cautari compenseaza? poate doar indulcesc usor momentul,in niciun caz nu compenseaza. experienta cautarii nu inlocuieste succesul. este amagirea succesului. prin "experienta cautarii" incerci sa pacalesti nereusita. poate ca experienta cautarii iti da un surplus de avant si te arunca intr-o noua cautare.

Vineri spunea...

drumul spre succes da satisfactia succesului. nu succesul in sine. pentru ca daca succesul s-ar obtine asa usor si-ar pierde din farmec. Iar succesul in sine nu e decat o urmare a cautarii si a experientiei, fara de care acesta ar fi imposibil.

unspoken spunea...

nici nu am spus ca succesul se obtine usor. uneori e mult mai frumos sa te gaseasca decat sa te chinui cautand. anumite lucruri vin de la sine si nu necesita cautare.

Vineri spunea...

sunt prea rare lucrurile care vine de la sine... prea putine.

unspoken spunea...

anumite lucruri... nu am spus multe. oricat de rare sunt,satisfactia ca se intampla este suficienta pentru a sti ca exista.

de ce incerci sa ai ultimul cuvant?